بتن ریزی کف
Wiki Article
برای این کار کورههای فرآیند خشک، مجهز به پیشگرمکنهای آویزی هستند که این پیشگرمکنها اجازه مبادله حرارتی کارایی را بین گازهای داغ و مخلوط مواد خام میدهند.
افزایش اسلامپ بتن با نسبت آب به سیمان پایین در کوتاهمدت
تاکنون رایجترین نوع سیمان، سیمان هیدرولیک است که با هیدراتاسیون مواد معدنی کلینکر هنگام افزودن آب، سخت میشود. سیمانهای هیدرولیک (مانند سیمان پرتلند) از مخلوطی از سیلیکاتها و اکسیدها ساخته میشوند، چهار فاز معدنی اصلی کلینکر، که به اختصار در نماد شیمیدان سیمان نشان داده میشود، عبارتند از:
این واکنش شیمیایی منفرد یکی از عوامل اصلی انتشار جهانی دیاکسید کربن است.[۲۳]
در سالهای اولیه اختراع سیمان، آزمایش استحکام یا مقاومت کششی بر روی ملات سیمانی انجام میگرفت.
گیرش خمیر سیمان در مدت کمتر از ۴۵ دقیقه بعد از افزودن آب انجام شده و به نام گیرش سریع خوانده میشود.
حرارتهای هیدراتاسیون ترکیبات سیمان پرتلند از آنالیز دادههای اخذ شده از حرارت هیدراتاسیون تعداد زیادی سیمان، وربک و فاستر مقادیر جداگانه حرارتزایی چهار ترکیب اصلی سیمان پرتلند را محاسبه نمودند.
در حالی که سیمان زود سخت شونده، کسب مقاومتش هم سریع تر است. استفاده از سیمان تندگیر برای بتن ریزی در آب های ساکن یا جاری معمول و مرسوم است.
علاوه بر این واقعیت که بر اثر هیدراتاسیون سیلیکاتهای کلسیم موجود در سیمان پرتلند محصولات مشابهی تشکیل میشوند، چندین نکته دیگر هم لازم است مورد توجه قرار گیرند:
در شکل زیر نمودار گردشی ساده شده از فرآیند خشک تولید سیمان پرتلند نشان داده شده است.
در برخی از مواقع، مقداری آهک آزاد درون سیمانهای مختلف وجود خواهد داشت. این ماده بر روی انبساط ترکیب تاثیر میگذارد.
اصطلاح رنگ سیمانی به رنگهای مبتنی بر سیمان پرتلند با افزودن رنگدانهها، پرکنندهها، شتابدهندهها و مواد دفعکننده آب گفته میشود. این رنگها به صورت پودر خشک عرضه میشوند و قبل از استفاده با آب مخلوط میشوند. برای رنگهای روشنتر از سیمان پرتلند سفید استفاده میشود اما برای رنگهای تیره میتوان از سیمان پرتلند معمولی به عنوان پایه استفاده کرد. دیاکسید تیتانیوم و سولفید روی برای بهبود کدورت رنگهای سیمانی سفید و روشنتر استفاده میشود.
عبارت گیرش، مراجعه به مرجع دلالت بر جامد شدن خمیر سیمان خمیری دارد. زمان شروع جامد شدن که گیرش اولیه نامیده میشود، نقطه زمانی را مشخص میکند که خمیر، کارایی خود را از دست داده است. از این رو، جای دادن، متراکم کردن و پرداختن بتن بعد از این مرحله بسیار سخت خواهد بود.
میزان اکسید منیزیم توسط استانداردها به ۶% محدود شده است، زیرا باعث انبساط غیرسالم در بتن در اثر تأخیر در هیدراتاسیون، به ویژه در محیط مرطوب میشود.